کشورهای عضو بریکس برای ریشه‌کنی بیماری‌های ناشی از فقر و نابرابری، توافقنامه همکاری امضا کردند.

۱۷ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۵ کد : ۲۹۶۴۶ اخبار
تعداد بازدید:۲
کشورهای عضو بریکس برای ریشه‌کنی بیماری‌های ناشی از فقر و نابرابری، توافقنامه همکاری امضا کردند.

صبح دوشنبه، ۷ جولای، علاوه بر اعلامیه رهبران که روز قبل، یکشنبه، ۶ جولای، تصویب شده بود و بیانیه‌هایی در مورد مدیریت جهانی هوش مصنوعی و تأمین مالی اقلیمی، رهبران بریکس همچنین توافقنامه مشارکت برای حذف بیماری‌های اجتماعی (SDDs) را امضا کردند. کشورهای شریک مانند مالزی و بولیوی نیز هر سه اعلامیه موضوعی را تأیید کردند. این ابتکار با هدف تقویت همکاری، بسیج منابع و پیشبرد تلاش‌های جمعی برای حذف بیماری‌های اجتماعی به صورت یکپارچه - به ویژه در کشورهای جنوب جهان، جایی که این بیماری‌ها بیشترین شیوع را دارند - انجام می‌شود.

رئیس جمهور لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا در سخنرانی افتتاحیه خود گفت: "در برزیل و سراسر جهان، درآمد، تحصیلات، جنسیت، نژاد و محل تولد تعیین می‌کند که چه کسی بیمار می‌شود و چه کسی می‌میرد. بسیاری از بیماری‌هایی که هزاران نفر را در کشورهای ما می‌کشند، اگر کشورهای شمال جهان را تحت تأثیر قرار می‌دادند، قبلاً ریشه کن شده بودند." این مشارکت بر پنج هدف اصلی، در راستای تلاش‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سایر نهادهای بین‌المللی مرتبط در این زمینه، متمرکز خواهد بود: تقویت سیستم‌های سلامت مقاوم و ارائه خدمات ضروری با تضمین دسترسی عادلانه به واکسن، پیشگیری، تشخیص زودهنگام، تشخیص، درمان و آموزش بهداشت برای بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده، در عین حال تقویت خدمات سلامت جامعه، اولویت دادن به جمعیت‌های آسیب‌پذیر در مناطقی که بیشترین آسیب را از بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده می‌بینند، و پیشبرد پوشش همگانی سلامت (UHC)؛ گسترش تلاش‌های بین‌بخشی برای پرداختن به عوامل تعیین‌کننده اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی سلامت، از طریق رویکردی متشکل از کل دولت و کل جامعه؛ افزایش همکاری در تحقیق، توسعه، ظرفیت‌سازی، نوآوری و انتقال فناوری بین کشورهای عضو، ترویج اشتراک‌گذاری دانش به عنوان راهبردی برای تقویت همکاری و پیشبرد راه‌حل‌های نوآورانه متناسب با شرایط محلی برای حذف بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده؛ حمایت از رفع موانع مالی برای حذف بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده با بسیج منابع ملی و بین‌المللی و مشارکت بانک‌های توسعه، مؤسسات مالی، اهداکنندگان و بخش خصوصی برای تضمین سازوکارهای تأمین مالی پایدار و نوآورانه؛ همسو کردن مواضع در مورد SDDها در سازمان‌های بین‌المللی، از جمله آژانس‌های سازمان ملل مانند WHO و UNDP، و همچنین سایر انجمن‌های مربوطه و ذینفعان بخش خصوصی، تسهیل ادغام در چارچوب‌های همکاری بین‌المللی گسترده‌تر و تضمین سازگاری با اهداف توسعه پایدار جهانی (SDGs).

برای دستیابی به اهداف این مشارکت، کشورهای بریکس ابتکارات موجود را با هدف بهبود مدیریت موارد، گسترش دسترسی به مناطق دورافتاده، تقویت بهداشت و مسکن، مبارزه با سوء تغذیه و فقر، و ادغام فناوری‌های نوآورانه - مانند هوش مصنوعی، تشخیص بیماری، توسعه دارو و واکسن، و ابزارهای دیجیتال برای نظارت و تشخیص زودهنگام - گسترش و مقیاس‌بندی خواهند کرد. رئیس جمهور لولا گفت: "در برزیل و در سراسر جهان، درآمد، تحصیلات، جنسیت، نژاد و محل تولد تعیین می‌کند که چه کسی بیمار می‌شود و چه کسی می‌میرد. بدون سرمایه‌گذاری در بهداشت اولیه، تغذیه کافی، آموزش با کیفیت، مسکن مناسب، شغل و درآمد، حقی برای سلامت وجود ندارد." وی افزود: "ما همکاری و همبستگی را به جای بی‌تفاوتی انتخاب می‌کنیم - و کرامت انسانی را در مرکز تصمیمات خود قرار می‌دهیم." در این سند، رهبران همچنین بر اهمیت ابتکاراتی مانند مرکز تحقیق و توسعه واکسن بریکس، شبکه مؤسسات بهداشت عمومی و شبکه تحقیقات سل بریکس که پایه و اساس محکمی برای تحقیقات مشترک، آموزش، نوآوری و نظارت بر بهداشت عمومی فراهم می‌کنند، تأکید کردند. هفدهمین اجلاس بریکس امروز در موزه هنر مدرن در ریودوژانیرو به پایان می‌رسد. بریکس ۲۰۲۵ تحت ریاست برزیل با موضوع: «تقویت همکاری جهانی جنوب برای حکومتداری فراگیرتر و پایدارتر» برگزار می‌شود.


نظر شما :