نمایندگان کشورهای عضو بریکس پلاس پیشنهادهایی برای تقویت چندجانبه‌گرایی ارائه کردند

۱۷ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۲ کد : ۲۹۶۴۵ اخبار
تعداد بازدید:۲
نمایندگان کشورهای عضو بریکس پلاس پیشنهادهایی برای تقویت چندجانبه‌گرایی ارائه کردند

نمایندگان کشورهای عضو بریکس و کشورهای شریک در هفدهمین اجلاس این انجمن با عنوان «تقویت چندجانبه‌گرایی، امور اقتصادی-مالی و هوش مصنوعی» شرکت کردند. در این جلسه، آنها ایده‌هایی در مورد تقویت چندجانبه‌گرایی، تجارت و توسعه هوش مصنوعی ارائه دادند. اندونزی برای اولین بار به عنوان عضو کامل بریکس در این اجلاس شرکت کرد. پرابووو سوبیانتو، رئیس جمهور، از کشورهای این گروه خواست تا مشارکت اقتصادی را تعمیق بخشند و نقش بانک توسعه جدید (NDB) بریکس را گسترش دهند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نماینده روسیه بود. او تأکید کرد که کشورهای جنوب و شرق جهان در حال تبدیل شدن به نیروی محرکه رشد اقتصادی و تشکیل معماری جدید اقتصاد جهانی مبتنی بر اصول برابری هستند. به گفته وی، بریکس نیروی محرکه این تحول است. رئیس وزارت امور خارجه روسیه توجه را به تقویت روابط تجاری در درون این انجمن جلب کرد.

موضوع مدیریت هوش مصنوعی (AI) جایگاه ویژه‌ای در دستور کار جلسه داشت و رهبران کشورهای گروه بیانیه‌ای مربوطه را تصویب کردند. در این جلسه، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، ایجاد مرکز هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید بریکس را برای به اشتراک گذاشتن دانش، توسعه مشترک و حمایت از پروژه‌های نوآورانه پیشنهاد داد. در مقابل، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، از کشورهای این گروه دعوت کرد تا در "اجلاس تأثیر هوش مصنوعی" که سال آینده در این جمهوری برگزار می‌شود، شرکت کنند. علاوه بر این، نخست وزیر هند ایجاد مخزن علوم و تحقیقات بریکس، پایگاه داده‌ای برای تبادل مطالب دانشگاهی مشترک برای کشورهای جنوب جهان را پیشنهاد داد. نمایندگان کشورهای شریک بریکس نیز ایده‌های خود را ارائه دادند. فام مین چین، نخست وزیر ویتنام، از کشورهای عضو این گروه خواست تا اصلاحات نهادهای جهانی را رهبری کنند، آزادسازی تجارت را ترویج دهند و به طور مشترک یک سیستم مدیریت عادلانه هوش مصنوعی را با همکاری سایر نهادهای چندجانبه توسعه دهند. لوئیس آرسه، رئیس جمهور بولیوی، موضع مشابهی را ابراز کرد. به نظر او، NDB باید به جایگزینی برای سازوکارهای مالی سنتی تبدیل شود. او اظهار داشت که کشورهای عضو بریکس باید پروژه‌های علمی و فنی مشترکی را آغاز کنند، به ویژه در مورد استفاده از هوش مصنوعی در زمینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، آب و هوا، کشاورزی و زیرساخت‌ها.

انور ابراهیم، ​​نخست وزیر مالزی، نیز نظرات خود را در مورد توسعه هوش مصنوعی به اشتراک گذاشت. در مقابل، ماکسیم ریژنکوف، وزیر امور خارجه بلاروس، پیشنهاد ادغام پلتفرم‌های ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی این گروه را مطرح کرد. علاوه بر این، او آمادگی این جمهوری را برای تبدیل شدن به بستری برای ایجاد مراکز لجستیکی مدرن اعلام کرد. به گفته وی، بلاروس، بریکس را نه تنها به عنوان یک انجمن، بلکه به عنوان یک پلتفرم استراتژیک برای آینده می‌بیند.

مراد نورتلو، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان، از کشورهای عضو بریکس دعوت کرد تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این جمهوری را بررسی کنند. بولا تینوبو، رئیس جمهور نیجریه، تأکید کرد که کشورهای بریکس باید مبارزه با بیماری‌های عفونی را در اولویت قرار دهند. در این اجلاس علاوه بر نمایندگان کشورهای عضو و شرکای بریکس، رهبران سازمان‌های بین‌المللی از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حضور داشتند. او خاطرنشان کرد که جهان چندقطبی نیازمند حاکمیت چندجانبه است. در آستانه این اجلاس، رهبران کشورهای بریکس بیانیه نهایی اجلاس در ریودوژانیرو را تصویب کردند. این بیانیه دیدگاه‌های کشورهای این گروه را در مورد مسائلی مانند اصلاح سیستم حاکمیت جهانی، تعمیق همکاری‌های تجاری، مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی و توسعه فرهنگی بیان می‌کند.


نظر شما :